Bike Won't Start - Honda Fury Forums: Honda Chopper Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 43 (permalink) Old 09-05-2012, 04:39 PM Thread Starter
Senior Member
 
daRe's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: West Lafayette, Indiana
Posts: 1,309
Bike Won't Start

So my bike has been hard to start lately....especially when hot. It didn't start yesterday so I jumped it and it finally started up. Went to class and when I got out it started up again but just barely. Went to start it this morning and it didn't start again. It'll crank and then get stuck for a few seconds and do the same thing again. I got a new battery since I'm still on the original but it didn't fix it. Anyone have any idea what's going on? Maybe the starter is giving out?

Thanks

live fast. die young.
daRe is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 43 (permalink) Old 09-05-2012, 04:51 PM
Lifetime Member
 
X_KIOWA_X's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Panhandle of FL
Posts: 4,680
Have you been charging it? Even though it's new I would still put it on a trickle charger. I thought my battery was dead and would have to buy a new one, but after putting it on a trickle charger for a while it has been working, now I got to the point where after a ride I park it and put it on the charger.


Mods: Morton Inferno Exhaust, Painted Engine, PowderCoated Rims, Kury Skull Shift and Brake Pegs, Kury Skull Foot Pegs, Kury Passenger Pegs, Danny Gray Seat, Ginz Sissybar, STG Fork Covers, Freedom T-Mod, Irate Skull Grill, MFR +3 Forwards
X_KIOWA_X is offline  
post #3 of 43 (permalink) Old 09-05-2012, 05:45 PM
Member
 
Kirks Dream's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Burlington, MA
Posts: 84
I'm at just over 9k miles, and I'm about to have my starter looked at. Its just not acting right. Its like half starting the bike a lot, and also fail starting.
Kirks Dream is offline  
post #4 of 43 (permalink) Old 09-05-2012, 06:02 PM Thread Starter
Senior Member
 
daRe's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: West Lafayette, Indiana
Posts: 1,309
Quote:
Originally Posted by Kirks Dream View Post
I'm at just over 9k miles, and I'm about to have my starter looked at. Its just not acting right. Its like half starting the bike a lot, and also fail starting.
Exactly what mine is doing....i'm almost at 20k though.

live fast. die young.
daRe is offline  
post #5 of 43 (permalink) Old 09-05-2012, 06:29 PM
Senior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 3,348
Take it to a battery place and have it checked for a dead cell and also have it checked under load. Starting.
mental is offline  
post #6 of 43 (permalink) Old 09-05-2012, 07:28 PM
Senior Member
 
CBSIMONSEZ's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Long Island NY
Posts: 3,093
my bet is the starter.

Quote:
Originally Posted by captainfester View Post
awesome weighs a lot
CBSIMONSEZ is online now  
post #7 of 43 (permalink) Old 09-05-2012, 07:39 PM
Senior Member
 
460brevill's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Farmville Va.
Posts: 8,726
put my money on the batt.
460brevill is online now  
post #8 of 43 (permalink) Old 09-05-2012, 07:52 PM
Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Manhasset,NY
Posts: 108
Hard Start

Quote:
Originally Posted by 460brevill View Post
put my money on the batt.
I've gone thru this.
First-Make sure you have a good battery.
Second-Always put your battery on a tender when your are not riding.
Third-Starter.
Fourth-Starter relay switch
jumper is online now  
post #9 of 43 (permalink) Old 09-05-2012, 08:43 PM
Super Moderator
 
Richard1's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Vandalia, OH
Posts: 6,714
Send a message via AIM to Richard1
Clueless, who is probably the most knowledgeable on this forum has posted several times. “is it cause or an effect, did the starter begin bad, or did something burn up the starter”. Might want to check to see if the starter switch has gone bad. According to Clueless, if you are having this problem, “1. Check the battery, 2. Check the starter switch, 3. Check the compression or at least look at the plugs”.





Judge, Jury & Bulldozer
Richard1 is offline  
post #10 of 43 (permalink) Old 09-05-2012, 08:54 PM
Senior Member
 
Stingray719's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 449
Quote:
Originally Posted by daRe View Post
So my bike has been hard to start lately....especially when hot. It didn't start yesterday so I jumped it and it finally started up. Went to class and when I got out it started up again but just barely. Went to start it this morning and it didn't start again. It'll crank and then get stuck for a few seconds and do the same thing again. I got a new battery since I'm still on the original but it didn't fix it. Anyone have any idea what's going on? Maybe the starter is giving out?

Thanks
Next time it wont start put it in 3rd or 4th gear and roll it backwards until the engine goes one revolution and see is it starts right up.
Stingray719 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Honda Fury Forums: Honda Chopper Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome