How Often Does Your Tube Spew? - Honda Fury Forums: Honda Chopper Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 19 (permalink) Old 03-20-2012, 12:05 AM Thread Starter
Senior Member
 
NH Fury's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Manchester, NH
Posts: 235
How Often Does Your Tube Spew?

Whats going on good peoples?

Rode the bike to work this AM. Its was about 53* out. When I left 7 hours later it was about 78*. I noticed a puddle about 3 inches wide and about 4 inches long a little behind the center line of the bike on the exhaust side. I got down to inspect it and saw spew-age (if I may use the term spew-age) dripping out of, what I'm assuming is a tank vent tube. I felt the fluid and sniffed it. Def smelt like gas. The tank was probably 3/4 full. I searched the forum and found some people experience this and others don't seem to. What gives? When I started the bike, it seemed to be searching for idle. I never had a F.I bike before. Are both of these conditions common?
NH Fury is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 19 (permalink) Old 03-20-2012, 10:02 AM
Senior Member
 
Gaterzfan's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Palm Coast, FL
Posts: 216
I've owned my Fury 1 year and 9 months - approx 6K miles - and have never experienced either phenomenon under any condition. And, I've parked the bike in a parking lot, all day, in the Florida summer - 90+ degree heat after a 70+ degree commute - with a substantially full tank.

Quote:
Originally Posted by NH Fury View Post
Whats going on good peoples?

Rode the bike to work this AM. Its was about 53* out. When I left 7 hours later it was about 78*. I noticed a puddle about 3 inches wide and about 4 inches long a little behind the center line of the bike on the exhaust side. I got down to inspect it and saw spew-age (if I may use the term spew-age) dripping out of, what I'm assuming is a tank vent tube. I felt the fluid and sniffed it. Def smelt like gas. The tank was probably 3/4 full. I searched the forum and found some people experience this and others don't seem to. What gives? When I started the bike, it seemed to be searching for idle. I never had a F.I bike before. Are both of these conditions common?
Gaterzfan is offline  
post #3 of 19 (permalink) Old 03-20-2012, 10:04 AM
Senior Member
 
Exredninjaguy's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: NW Pa
Posts: 7,744
I know the hose you speak of, but have never noticed any spew-age.
Exredninjaguy is offline  
post #4 of 19 (permalink) Old 03-20-2012, 10:21 AM
Member
 
sabreguy10's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: cheese head
Posts: 90
my sabre has done it offten, but only on a full tank, or hard riding.

Quote:
Originally Posted by Reaper View Post
If I wanted my shit to break every year, I'd bought a Harley...
sabreguy10 is offline  
post #5 of 19 (permalink) Old 03-20-2012, 10:54 AM
Senior Member
 
blind ferret's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Albuquerque New Mexico
Posts: 116
I've never noticed my Fury doing it. my 04 shadow would do it all the time.

Sent from my SGH-T989 using Motorcycle.com App

Mods to date: Steel Braided cables, Swing wing front pegs, matching chin guard, cobra pipes "de-baffled," Black out motor, Shayne side mount with spikes, Led brake/turn sig, de-badge/reflectors. Matte #069, Oh yeah, giggity giggity!
blind ferret is offline  
post #6 of 19 (permalink) Old 03-20-2012, 08:19 PM
Banned
 
Join Date: Sep 2011
Location: Williamsport, PA
Posts: 353
My tube hasn’t spewed for about a week now
dewking is offline  
post #7 of 19 (permalink) Old 03-20-2012, 08:46 PM
Senior Member
 
ctc6698's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Kings Mtn, NC
Posts: 788
Quote:
Originally Posted by dewking View Post
My tube hasn’t spewed for about a week now
How the hell did this thread make it several posts without going south???

But seriously, I have noticed the same issue with my BIKE's tube at times but have no clue the cause. Seems to be random.

Last edited by ctc6698; 03-21-2012 at 06:26 AM.
ctc6698 is offline  
post #8 of 19 (permalink) Old 03-20-2012, 10:26 PM
Senior Member
 
FuryChopper's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Springdale Arkansas
Posts: 381
Not enough for sure
FuryChopper is offline  
post #9 of 19 (permalink) Old 03-20-2012, 11:42 PM
Lifetime Member
 
X_KIOWA_X's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Panhandle of FL
Posts: 4,681
Mines never spewed and had it since Sep 09.


Mods: Morton Inferno Exhaust, Painted Engine, PowderCoated Rims, Kury Skull Shift and Brake Pegs, Kury Skull Foot Pegs, Kury Passenger Pegs, Danny Gray Seat, Ginz Sissybar, STG Fork Covers, Freedom T-Mod, Irate Skull Grill, MFR +3 Forwards
X_KIOWA_X is online now  
post #10 of 19 (permalink) Old 03-21-2012, 12:21 AM Thread Starter
Senior Member
 
NH Fury's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Manchester, NH
Posts: 235
So it sounds like spewing is not necessarily a bad thing. Not everyone does it but those that do are ok. Good to know!

I spew and I'm proud.
NH Fury is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Honda Fury Forums: Honda Chopper Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome